Over ons

Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde

De Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde is de drijvende kracht achter Voedselhulp Langedijk. Het is begonnen toen Gerdine ( de drijvende kracht achter de stichting) een kar vol met brood kreeg. Bij het uitdelen kwam ze als eerste Marjolijn tegen, die aanbood haar te helpen. Dit was de eerste stap, naar wat nu de voedselhulp Langedijk is.


Ontstaan van de naam

Ik woon aan een haven en het had gevroren en er lag een laagje ijs met een laagje sneeuw op het ijs. Mijn man kijkt ’s avonds uit het raam en zegt: ”er is iemand met een sneeuwschuiver op het ijs geweest”. Ik merkte nog op dat het niet slim was, omdat het ijs niet betrouwbaar was.

De volgende ochtend stap ik in de auto en kijk op het ijs en kan mijn ogen niet geloven. Ik zie dat er met de sneeuwschuiver en groot kruis is gemaakt, een anker en een hart. Geloof, Hoop en Liefde. Dit wordt de naam van de stichting. We willen de mensen Liefde geven vanuit het Geloof, zodat de Hoop weer terug komt.

2016

Martin Neesen Prijs

Winnaar Martin Neesen Prijs 2016

Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde – Voedselhulp Langedijk

Deze stichting heeft de Martin Neesen Prijs 2016 gewonnen omdat zij het dichtst staan bij de kernbegrippen zoals hierboven genoemd. Martin Neesen kwam altijd op voor de mensen die het moeilijk hebben in de samenleving en dat doet Voedselhulp Langedijk ook.

martin-neesen-bokaal

2015

Stichting bestaat 5 jaar

26 maart 2015 bestaat de stichting 5 jaar, in al die jaren hebben we vele mensen zien komen en gaan

2014

Eindelijk een nieuwe ruimte

In november zijn we verhuisd naar een nieuwe ruimte aan de Broekerwerf 3. Met een ludieke actie door zoveel mogelijk mensen te vragen helpen te verhuizen en alle kratjes één voor één door te geven, hebben we veel aandacht van media en kranten gehad.

opening-pand-ghl

2013

Een nieuwe bus, eindelijk eigen vervoer.

We hebben het oranjefonds aangeschreven en geld gekregen voor een bus! We zijn ontzettend dankbaar voor deze gift. We reden altijd met eigen vervoer.

bus-ghlMet de financiën was het even spannend. We hebben bijna op E0,- gestaan, maar door publiciteit is er ondersteuning gekomen.

De C-1000 stopte ermee en kreeg de naam Jumbo. Wat er niet verkocht was mochten we uit de winkel halen. En het was nog zoveel dat we bijna dachten dat het plafond het niet meer zou houden. Alles boven stond overvol.

We merken dat het pand weer te klein word en zijn weer opzoek naar een nieuwe locatie.

2012

Hulp van alle kanten

Dit jaar zijn we gaan samenwerken met Stichting Jarige Job.Zij leveren verjaardags pakketten op maat voor de kinderen van de gezinnen in leeftijd van 4-12 jaar.

Dit jaar is de website veranderd en de zoeknaam is voedselhulp Langedijk geworden.

De jeugd van de protestante gemeente Sint Pancras zet zich dit jaar in voor de stichting. Zij hebben de koelcel bij elkaar gespaard welke na verhuizing van café de Pieper naar het Mandepad

Het bedrijf VWE organiseerde een kermis voor alle klanten van voedselbank Langedijk en Heerhugowaard. Het was een groot succes en erg leuk. Er waren stormbanen en popcorn en gratis drinken en leuke spelletjes te doen.

Met sinterklaas konden we mooie kadootjes uitdelen van een prachtige gift. Dit was een mooie verassing voor de kinderen.

Met kerst organiseert Stichting Kerstdiner Langedoik een kerstdiner voor al onze klanten. Dit is een groot succes en een mooie aanvulling.

2010

Hoe het allemaal begon

Half oktober 2009 kreeg Gerdine een auto vol met brood aangeboden om uit te delen.

Tijdens het uitdelen belde zij bij Marjolijn aan. Zij is in de auto ingestapt en nooit meer uitgestapt. Samen hebben zij de stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde opgericht.

26 maart 2010 is de stichting officieel geworden en vastgelegd bij de notaris.

brood-in-de-achtertuin

Wie zitten in de stichting

Het bestuur bestaat uit 5 mensen die zich met hart en ziel inzetten om samen met ruim 20 vrijwilligers iedere week weer genoeg pakketten klaar te zetten. Het streven is dat iedere klant zeker 3 tot 4 maaltijden voor de hele week mee naar huis kan nemen.

Linda

Mijn naam is Linda Strijbis en vanaf 1 januari 2018 heb ik het stokje van Gerdine overgenomen. Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van twee fantastische jongens. Graag wil ik mensen een plek bieden waar ze zich welkom en geliefd voelen om wie ze zijn, wat ieders achtergrond ook is, en waar ze hoop vinden en ze Gods liefde en kracht mogen ervaren.

Werkzaamheden binnen de stichting:

  • Voorzitter stichting Er is Geloof Hoop en Liefde

Carla

Mijn naam is Carla van Hoorn, getrouwd en moeder van 3 kinderen.

Binnen de stichting houd ik mij bezig met klanten en hun financiën. Ik zeg altijd: “ik weet van veel dingen een klein beetje, wat ik niet weet zoek ik uit of zoek ik op…. en ik hoop daarmee anderen te mogen helpen!”

Werkzaamheden binnen de stichting:

  • Verzorgen van intakegesprekken indien nodig doorverwijzen.

Tel: 06-15 27 4567

Marjolijn

Mijn naam is Marjolijn Huibers, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben een christen en ik geloof dat God mij, en Gerdine, gebruikt om dit werk voor Hem uit te voeren. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen. Momenteel zijn we officieel een ANBI stichting en hebben we eten in overvloed. Elke week wordt er voorzien in alles wat we nodig hebben

Tel. 06-30 94 99 78

Tjeerd

Werkzaamheden binnen de stichting

  • Penningmeester

Natascha

Werkzaamheden binnen de stichting

  • Administratie

coördinator logistiek

De vacature voor coördinator logistiek staat nog open.

Werkzaamheden binnen de stichting

  • Contact leveranciers en chauffeurs

Tel: 06-15 27 4567